Menadžment Kliničkog centra Crne Gore KCCG, povodom propusta kada je došlo do zamjena beba u Odjeljenu za terminsku novorođenčad, pokrenuo je krivični postupak protiv medicinske sestre jer osnovano sumnja da se radi o sabotaži, a ne o slučajnom propustu.

U porodilištu Kliničkog centra Crne Gore desila se do sada nečuvena situacija – sa majkom je otpuštena tuđa beba.

Nakon što su preuzeli bebu od babice i napustili porodilište KCCG, porodilja i njen suprug nijesu ni slutili da dijete nije njihovo. Prvi je posumnjao otac. Primijetio je da je beba mnogo sitnija. Kada su stigli kući majka je odvila novorođenu djevojčicu i vidjela da im broj narukvice nije isti. Vratili su se u porodilište, gde ih je u boksu čekalo njihovo dijete.

U KCCG sumnjuju da se radi o sabotaži.

“Povodom propusta u Odjeljenu za terminsku novorođenčad menadžment Kliničkog centra Crne Gore KCCG je pokrenuo krivični postupak protiv medicinske sestre jer osnovano sumnja da se radi o sabotaži a ne o slučajnom propustu. Takođe je, ovim povodom, razriješena dužnosti načelnica i glavna sestra Odjeljenja i protiv njih su kao i protiv, spornog dana, dežurnog ljekara-neonatologa, pokrenuti disciplinksi postupci”, navode u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Menadžment KCCG ispituje sve okolnosti nastalog incidenta.

“Za sada je utvrđeno da nije došlo do sistemske greške već do nesavjesnog rada pojedinca. Da je medicinska sestra ispoštovala procedure i protokole KCCG vezane za otpuste porodilja i novorođenčadi, ovakav propust, koji je nanio veliku štetu našoj ustanovi, a što je najvažnije, uznemirio javnost, ne bi bio moguć”, ukazuju u KCCG.

Napominju da ovaj incident do sada nije zabilježen u KCCG.

“Uvjeravamo javnost da će svi odgovorni biti najstrožije sankcionisani”, ističu u ovoj ustanovi.

Izvor: CdM

Ostavi komentar