Ako je vaša beba rođena u…

PROLJEĆE (mart, april i maj)
Studije pokazuju da su žene 19. vijeka, rođene u proljeće, duže živjele i bile plodnije od onih rođenih tokom zimskih mjeseci. Dakle, ukoliko je vaša beba rođena u proljeće, postoji velika vjerovatnoća da ćete doživjeti i praunuke.

S druge strane, djeca rođena u proljeće češće obolijevaju od sezonskih bolesti od mališana koji su na svijet došli tokom oštrih zimskih dana i time stekli urođen snažniji imunitet.

Proljećne bebe su u prosjeku više od zimskih i ređe pate od poremećaja ponašanja, što se dovodi u vezu s buđenjem prirode. Osim toga, ljudi rođeni u proljećnim mjesecima vedrije su prirode i rijetko kad obolijevaju od depresije u odraslom dobu.

LJETO (jun, jul i avgust)
Dobra vijest za roditelje čija su djeca rođena tokom toplih, ljetnjih mjeseci jeste to što su ona poslušnija i vrijednija od jesenjih mališana, pa najvjerovatnije neće zabušavati u vrtiću i školi. Međutim, pošto ih zbog rođenja usred godine često ranije upisuju u obrazovne ustanove pa su stoga mlađi od ostale djece, treba im više vremena da se uklope i postignu dobre rezultate.

Bebe rođene u ljetnjim mjesecima teško da će ikada oboljeti od depresije. Prema istraživanjima naučnika sa Univerzitea u Herfordširu, ovo se pripisuje tome što su ljeti dani duži, pa su djeca više izložena svijetlu i sunčevoj svjetlosti i, samim tim, fizički su aktivnija od mališana rođenih u godišnjem dobu sa nepovoljnijim vremenskim prilikama.

JESEN (septembar, oktobar i novembar)
Ako sanjate o tome da vaše dijete jednog dana osvoji zlatnu medalju u nekom timskom sportu, znajte da je vaš san mnogo bliži ispunjenju ukoliko se rodi u jesenjim mjesecima.

Istraživanja su pokazala da su jesenje bebe krupnije i snažnije od ljetnjih i da se, kada porastu, mnogo bolje snalaze u prostoru, pa su samim tim okretnije i bolje barataju loptom i ostalim sportskim rekvizitima od mališana rođenih u prethodnim mjesecima. Osim toga, zbog činjenice da su rođeni u vrijeme početka školske godine, oni su često stariji i zreliji od ostalih mališana, te stoga postižu bolje rezultate u čitanju i računanju.

Djeca rođena u oktobru i novembru biće dugovječna, ali zbog čestih pojava magle i kiše, češće obolijevaju od respiratornih oboljenja nego ljetnji mališani.

ZIMU (decembar, januar i februar)
Djeca rođena tokom zimskih mjeseci otpornija su i brže se razvijaju od beba rođenih u drugim godišnjim dobima.

Ostavi komentar