Inspektor rada zadužen za zaštitu i zdravlje na radu konstatovao je da je vrtić “Đina Vrbica, iznad Gintaša, nebezbjedan za boravak djece te naložio njegovo zatvaranje, piše Dan. Objekat ipak nije stavljen pod ključ, već je samo zatvorena najkritičnija učionica.

Objekat prokišnjava jer je krov potpuno dotrajao, te su u učionici redovno držali kante i skupljali kišnicu. Uprava JPU “Đina Vrbica konsultovala je stručnjake i na osnovu preporuka izolovala elektro instalacije. Ovu informaciju juče je za “Dan potvrdio Vuk Stanišić, direktor JPU “Đina Vrbica.

“Inspekcijaradaje obišla vrtić nakon preporuka ombudsmana i zbog toga što je krov takav kakav jeste preporučili su da se objekat zatvori. Konstatovali su da je vrtić nebezbjedan za rad. Postoje tri kritične tačke, a elektro instalacije nikako ne smiju doći u kontakt sa vodom. Po preporuci licencirane firme “Montinspekt preduzeli smo neke mjere da djeca budu bezbjedna i da se spriječi zatvaranje kompletnog objekta. Jedna učionica je kritična i tri mjesta u hodnicima. Tu smo struju potpuno ugasili i ne postoji bojazan po djecu i zaposlene”, rekao je Stanišić.

Vuk Stanišić je kazao da nijedno dijete iz učionice koja je zatvorena neće biti vraćeno kući već će biti raspoređeno u druge grupe. U ovoj grupi je 25 djece koja redovno dolaze u vrtić iako ih je preko 30 upisano.

“Jedino rješenje je bilo da se učionica iseli. Djeca treba da se rasporede u druge grupe. Nijedno dijete neće biti vraćeno kući i biće svi lijepo prihvaćeni. Roditelji sada mogu da biraju da li će da dovode dijete ili ne u vrtić, ali to je to što mi možemo ponuditi. Trudi mo se da ta djeca budu u istom vrtiću samo u drugim grupama”, kaže Stanišić.

On nije mogao precizirati do kada će učionica biti zatvorena, ali je istakao da se krov ne može raditi prije raspusta.

Foto: Vijesti, Izvor: CdM

Ostavi komentar