Ukoliko u ovom trenutku razmišljate da progutate tablete za potenciju “blek mamba” ili “superpanter”, odustanite od te ideje, jer biste mogli da imate srčane probleme ili da izgubite vid.

Radi se o ozbiljnom upozorenju njemačkih stručnjaka evropskim zdravstvenim vlastima, da su se na crnom tržištu pojavile te opasne kapsule za erekciju.

Ministarstvo zdravlja Srbije je objavilo upozorenje, naglasivši da su sistemom brzog informisanja od jedne njemačke organizacije primljena upozorenja o neregistrovanim lijekovima, koji su u prometu, suprotno odredbama zakona.

“U kapsuli “blek mamba”, na osnovu izvršene vanredne kontrole kvaliteta, nalazi se 47,3 miligrama tadalafila. Druge su “superpanter” kapsule, u kojima se nalazi 42,3 miligrama tadalafila i 24,6 miligrama sildenafil citrata”, objavilo je Ministarstvo zdravlja Srbije.

Urolog-seksolog prof. dr Aleksandar Milošević, kaže da supstance pronađene u “blek mambi” i “superpanteru” – tadalafil i sildenafil citrat, spadaju u takozvane vazoaktivne lijekove i najveća opasnost od njih je smrt korisnika.

“Oni utiču na krvne sudove i rad srca. Svuda u uređenom svijetu ti lijekovi se isključivo dobijaju na ljekarski recept, dok se kod nas nažalost, odlazak kod ljekara izbegava, te se oni nabavljaju na crnom tržištu! Tadalafil i sildenafil citrat, supstance koje se miješaju u te ilegalne lijekove, nabavljaju se u Indiji, Kini i drugim zemljama i prodaju bez ikakave kontrole. Izuzetna je opasnost od njih jer mogu da ubiju čovjeka. Znaci da sve ide u tom pravcu su glavobolja, bol u grudima, svrab…Takvi lijekovi istovremeno mogu da dovedu i do pada krvnog pritiska, a u najboljem slučaju da izazovu glavobolju, gubitak svijesti. Rijetko, erekcija može da traje duže od četiri sata, da bude bolna, kada je neophodno da se pacijent odmah javi ljekaru. Dakle, ako želite još dugo da uživate u seksu, nikako ne kupujte takve lijekove ilegalno, već se javite svojim ljekarima za savjet”, kategoričan je ovaj stručnjak.

Related Post

Ostavi komentar