Bol u leđima nije nepoznat svakome ko osam sati dnevno sjedi za kancelarijskim stolom ili na poslu diže teške terete. Treba napomenuti da su bolovima u leđima sklonije žene, a ovo su situacije u kojima taj bol ne bi trebalo zanemariti.

Osim leđa, bol se javlja i u nogama

Ako se bol širi iz donjeg dijela leđa duž cijele noge, sve do stopala, možda se tu radi o problemu sa nervom. U nekim slučajevima situacija s vremenom sama dođe na svoje, ali do tada bi trebala istrpjeti mnogo bola, utrnulosti i slabljenja mišića.

Problem se uspješno riješava zagrijavanjem, fizikalnom terapijom i masažama.

Šepanje

Ako, pored bola u leđima, počnete i da šepate, odmah se obratite ljekaru da biste isključili mogućnost oštećenja nerva, savjetuje Women’s Health. Ignorisanje takvog problema može da dovede do trajnih oštećenja.

Problemi sa probavom

Problemi sa inkontinencijom, u kombinaciji sa bolnim leđima, takođe mogu da signalizuju probleme sa nervima, konkretno sa nervnim završecima u donjem dijelu leđa koji mogu da stvaraju pritisak na karlicu.

Ozbiljnije reakcije

U nekim situacijama, bol u leđima je popraćen povišenom temperaturom i preznojavanjem. Ako cijelo tijelo reaguje, to je siguran znak da organizam prolazi kroz neko stanje ili promjenu. Potrebno je obratiti se ljekaru da bi se utvrdilo o čemu je tačno radi.

Related Post

Ostavi komentar