Zdrava trudnoća zavisi od mnogo faktora, ali jedan od najvažnijih svakako je zdravlje trudnice. U trudnoći se kod žena može pojaviti povećana osjetljivost na određene zarazne bolesti koje ujedno mogu bitno da utiču na pad imuniteta. 

Sezonski virusi i prehlade u prosjeku pet puta češće pogađaju trudnice u odnosu na žene koje nisu trudne. Međutim, ne mora nužno značiti da će trudnoća narušavati vaše zdravlje, šta više, mnogo je bolesti koje u trudnoći poprime mnogo blaži oblik ili čak potpuno nestanu. Reumatoidni artritis, alergije i migrene nerijetko u trudnoći dožive poboljšanje.

Ljekari zato ponovo stavljaju naglasak na brigu o sopstvenom zdravlju u trudnoći. Posvetite posebnu pažnju ishrani, fizičkoj aktivnosti, dovoljno odmarajte i izbjegavajte stres, ali i mjesta koja bi mogla da budu izvor zaraze.

Često do tegoba dolazi zbog ukidanja ljekova koje nije sigurno uzimati u trudnoći, pa je potrebno pronaći neko prihvatljivije, najbolje prirodno rešenje ili, ako imate sreće, shvatiti da su tegobe nestale barem u trudnoći.

Ostavi komentar