Ukoliko se ne liječi na vrijeme, ova bakterija može da uzrokuje ozbiljne zdravstvene probleme. Prema podacima svjetske zdravstvene organizacije polovima čovječanstava zaražena je helikobakterijom.

Helikobakterija se nalazi u donjem dijelu želuca i potrebno je da se otkrije na vrijeme i da se pravilno liječi da ne bi dovela do ozbiljnijih problema sa zdravljem.

Ona izaziva zapaljenje želudačne sluzokože i tako uzrokuje gastritis, a može da izaove i pojavu čira na želucu i dvanaestopalačnom crijevu.

Ponekad nema nikakvih simptoma kod osobe koja ima ovu bakteriju u organizmu, pa tako ona može tu da opstaje godinama, pa čak i tokom čitavog života.

Dok u nekim slučajevima može doći do simptoma u vidu nadutosti stomaka, bola u želucu, mučnine, gorušice, neprijatnog zadaha.

Takođe, na moguće prisustvo ove bakterije u vašem organizmu mogu da uklažu i hroničan umor, anksioznost, nesanica.

U slučaju da je ova bakterija povezana sa još nekim medicinskim problemima važno je liječiti je uz medicinski nadzor, u suprotnom možete je lečiti uz pomoć prirodnih lijekova.

Sat vremena prije jela piti 10 kapi propolisa, rastvorenih u čaši vode i tako tri puta dnevno.

Iscijedite sok od cvekle i ostavite ga da odstoji na sobnoj temperaturi 2 sata, pomešajte ga sa vodom 1:1 i uzimajte 100 ml prije jela.

Sok od brusnijce je jako efikasan lijek u borbi protiv ove bakterije, dnevno treba piti 250 mg ovog soka.

Kantarionovo ulje i čaj najbolji su lijek za želudac.

Stres je poznat razlog zbog kog se ova bakterija stvara u organizmu, a kantarion je poznat po svom blago umirujućem i antidepresivnom dejstvu, on podstiče regeneraciju sluzokože želuca.

Pomiješajte pola kilograma meda sa hladno cijeđenim maslinovim uljem i sokom od dva limuna.

Čuvajte u staklenoj posudi i uzimajte po jednu kašičinu na svakih pola sata.

List bokvice savršen je pirodni lijek za želudačne bolesti, može se jesti svjež, može se kuvati čaj, a može se koristiti i melem od pola kilograma domaćeg meda i 150 grama svežeg mlevenog lista bokvice.

Uzimati po kašiku na dan.

Related Post

Ostavi komentar