Od 15. juna počeo je Projekat elektronskog zakazivanja specijalističkih pregleda. Od sada, Vaš izabrani ljekar zakazuje pregled kod specijaliste, na sledeći način:

– Izabrani ljekar procjenjuje kada pacijent treba da bude upućen na specijalistički pregled

– Prvi specijalistički pregled obavlja se u roku od 30 dana

– Izabrani ljekar priprema pacijenta za specijalistički pregled (pacijent prikuplja neophodne laboratorijske i druge dijagnostičke pretrage)

– Nakon urađenih analiza, pacijent od izabranog ljekara dobija uput sa nazivom zdravstvene ustanove, datumom i vremenom specijalističkog pregleda

– Tri radna dana prije zakazanog specijalističkog pregleda medicinska sestra u periodu od 8h – 10h poziva pacijenta da potvrdi dolazak na pregled. Ukoliko se prisustvo na zakazani termin ne potvrdi, pacijent gubi taj termin i kreće u ponovnu proceduru zakazivanja

– Poslije pregleda kod ljekara specijaliste, pacijent se vraća izabranom ljekaru koji mu propisuje terapiju, eventualne dodatne analize i zakazuje kontrolni pregled

– Ukoliko specijalista na sekundarnom nivou nije u potpunosti u prilici da pruži kompletan medicinski tretman pacijentu, on to konstatuje u svom izvještaju. Nakon toga, izabrani ljekar zakazuje termin u ustanovi tercijarnog nivoa (KCCG)

Cilj Projekta je da omogući pacijentima da specijalistički pregled mogu zakazati u mjestu u kom se nalazi njihov izabrani ljekar, a potom ga obaviti u najbližoj bolnici i u najkraćem vremenskom roku.

Kampanju  „UVEDIMO RED – SKRATIMO VRIJEME ČEKANJA“ prati i promotivni video u produkciji organizacije The Books Of Knjige.

Related Post

Ostavi komentar