Ako imate jake bolove u glavi, prije nego što odete na pregled kod ljekara koji će vam propisati odgovarajuću terapiju, možete se poslužiti ovim trikovima. Riječ je o prirodnim metodama, koje mogu znatno ublažiti bol, piše Hello Giggles.

Idite u mračnu i mirnu sobu 

Doktorka Suzan Hačinson kazala je za Hello Giggles da, ako možete, kada osjetite migrenu, odete u mirnu, mračnu sobu i odmorite se. Dodatni savjet je da legnete i postavite led na vrat ili čelo.

Kupka u gorkoj soli 

Ako ste kod kuće, Suzan preporučuje da se kupate u gorkoj soli. Ova so sadrži magnezijum, mineral koji opušta nerve, mišiće i prenosi nervne impulse po cijelom tijelu i mozgu, te može da spriječi jake napade.

Popijte veliku čašu vode 

Doktorka objašnjava da je hidratacija veoma bitna za spriječavanje migrena. U trenutku kada osjetite da će da se javi migrena odmah posegnite za velikom čašom vode – posebno ako vam se suše usta ili je vrijeme toplo.

Idite na masaže 

Masaža glave vam takođe može pomoći u otklanjanju bola koji izazivaju migrene.

“Samo izaberite metod koji je malo nježniji, u odnosu na vibracione masaže i pritiske. Ovo naročito važi za predio glave i vrata, jer jaka masaža može da pogorša neprijatnost”, ističe Suzan.

Pijte čaj od đumbira 

Rebeka Li, registrovana medicinska sestra, preporučuje domaći čaj od đumbira.

“Đumbir sadrži više od 200 moćnih supstanci u svojim uljima I koristi se već 2.000 godina u ishrani”. kazala je za “Hello Giggles”. U mnogim slučajevima đumbir smiruje kontrakcije mišića i upalu, što je odlična kombinacija za borbu protiv migrene, prenosi B92.

Related Post

Ostavi komentar