Građani Podgorice žale se da, nakon ukidanja zakazivanja pregleda u Domu zdravlja putem Vibera, imaju problem da to urade. Tvrde da se u Call centru obično niko ne javlja, dok im u Domu zdravlja poručuju da koriste servis eZdravlje jer je jednostavniji.

Nakon ukidanja zakazivanja pregleda kod izabranih ljekara u Domu zdravlja Podgorica putem Viber-a 1. marta, mnogi građani su se Dnevnim novinama požalili da sada imaju veliki problem da zakažu pregled. Naime, kako kažu, u Call centru se uglavnom niko ne javlja, a stariji ljudi ne znaju da koriste servis eZdravlje. Takođe, lično zakazivanje je otežano pacijentima sa lošim zdravstvenim stanjem.

Mnogi su u nedoumici i da li je moguće zakazivanje obaviti putem sms i mobilnog broja, ali u Domu zdravlja za Dnevne novine objašnjavaju da je sada zakazivanje isključivo moguće obaviti putem Call centra (19816) ili telefonskog broja 020/481-900, kao i lično.

U toj zdravstvenoj ustanovi kažu da Call centar radi redovno, ali da se dnevno obavlja preko 3.000 zakazivanja, te da je to razlog što je neophodno samo malo strpljenja da bi se veza oslobodila. Takođe, kako navode, potrebno je još vremena da servis eZdravlje zaživi i da će se zakazivanje odvijati bez problema.

“Uvođenjem elektronskog zakazivanja pregleda kod izabranog doktora, putem portala eZdravlje. me,Fonda za zdravstveno osiguranje, prestala je potreba korišćenja viber servisa, tako da on u Domu zdravlja Podgorica od 1. marta 2018. godine više nije u funkciji. Građani i dalje preglede mogu zakazivati lično, telefonom ili putem Call centra, gdje operateri prime preko tri hiljade poziva dnevno. Unapređenjem usluge sa aplikacijom za smart telefone e-zdravlje daje se mogućnost zakazivanja pregleda pacijentima do mjesec dana unaprijed, zatim pregled propisanih i realizovanih recepata, kao i uvid u laboratorijsku dijagnostiku tj. pregled urađenih laboratorijskih nalaza pacijenta”, objašnjavaju za DN u Domu zdravlja Podgorica gdje ističu da ovaj servis ima više prednosti. “Ovim putem je servis unaprijeđen jer nudi mogućnost da pacijent bira datum kad želi da posjeti ljekara. Uvođenjem ovog novog servisa prestala je potreba za zakazivanjem pregleda putem vibera”, dodaju u Doma zdravlja Podgorica. M.I.

Unapređenjem usluge sa aplikacijom za smart telefone e-zdravlje daje se mogućnost zakazivanja pregleda pacijentima do mjesec dana unaprijed, zatim pregled propisanih i realizovanih recepata, kao i uvid u laboratorijsku dijagnostiku tj. pregled urađenih laboratorijskih nalaza pacijenta

Related Post

Ostavi komentar