Mnoge žene se suočavaju sa neprijatnim osjećajem i bolom u stomaku nakon seksa. Doktori savjetuju da to nikako ne zanemarujte, posebno ako je taj bol učestao.

Ivon Bon, ginekolog iz klinike Cystex kaže da se bol u stomaku nakon seksualnog čina obično javlja iz dva razloga.

Kada žena doživi orgazam, to je fantastičan momenat – ali imajte u vidu da orgazam izaziva kontrakcije materice, veće nego uobičajeno, što može dovesti do stomačnih bolova.

Sperma može da iritira matericu, odosno materica reaguje pri samom kontaktu sa spermom. Samim tim, javljaju se kontrakcije materice, i upravo one se mogu manifestovati kao bol u stomaku, ističe Ivon.

Drugi izvor bola može biti reakcija žene na spermu.

Ginekolog Tami Prins objašnjava da sperma i bakterije ulaze u mokraćni kanal tokom seksualnog odnosa, što dovodi do iritacije i bola.

“Preporučujem tuširanje odmah nakon seksa, kako biste odstranili ostatke sperme, kao i mokrenje, kako biste izbacili iz urinarnog trakta spermu i bakterije koje su možda dospjele tokom seksa“.

Ona takođe savjetuje da pri bolovima zagrijete dobro stomak.

“Obično bol sam prođe. Ali ako je dugotrajan i često se javlja, važno je da se zakažete ginekološki pregled I konsultujete se ljekarom. Ne zaboravite, seks treba da bude užitak za oba partnera, a teško je uživati u toj aktivnošću ako vam se stalno javlja bol”.

Related Post

Ostavi komentar