Internista Centra za kardiologiju Kliničkog centra Crne Gore doktor Vladimir Peruničić zadobioje tešku tjelesnu povredu nakon što gaje pesnicom udario suprug pacijentkinje koja se liječi u toj ustanovi.

Krivična prijava

Njemu je slomljen nos, a da bi mu vratili nosne kosti u Urgentnom centru urađena je intervencija takozvana repozicija. Zbog napada na dr Peruničića, uhapšeni su suprug pacijentkinje Slavko Đuretić i rođak Goran Kažić koji su juče saslušani u Centru bezbjednosti Podgorica. Prema nezvaničnim saznanjima Pobjede, Đuretić se tereti da je nanio teške tjelesne povrede dr Peruničiću, a Kažić je pušten i protiv njega će biti podnijeta prekršajna prijava.

Đuretić će danas biti priveden na saslušanje u Osnovno državno tužilaštvo nakon čega će biti donijeta odluka da li će se u daljem toku postupka braniti sa slobode ili će mu biti određeno zadržavanje od 72 sata do privođenja sudiji za istrage.

Dr Peruničić je Pobjedi ispričao kako je došlo do incidenta. Porodica se interesovala da uzme dokument, odnosno kompletnu papirologiju za pacijentkinju koja se liječi na Koronarnoj jedinici i koja je u teškom zdravstvenom stanju (dubokoj komi) kako bi ih odnijeli u neku drugu zdravstvenu ustanovu na drugo mišljenje. Objasnio sam da ja to ne mogu da im dam, već je potrebno odobrenje direktora Klinike za bolesti srca ili eventualno glavne sestre koronarme jedinice u kojoj pacijentkinja leži priča dr Peruničić. Kod njega je u ordinaciju, kako je naveo, prvo ušla djevojka koj a je bila vrlo kulturna i kojoj je objasnio proceduru. Međutim, ubrzo se bez najave pojavio neki Kažić za kojeg dr Peruničić ne zna u kakvom je srodstvu ili vezi sa porodicom pacijentkinje.

Napad

Kažić je počeo prilično nasilno da se ponaša. Ušao je u prostoriju u koju je zabranjen ulaz nezaposlenima. Prijavio sam ga našem obezbjeđenju i on je uklonjen. U toj gužvi koja je nastala izašao je suprug pacijentkinje Đuretić koji mi je zadao udarac u predjelu glave i nosa. Nakon toga je pobjegao, ali je ubrzo uhvaćen i obojica su sprovedeni kazao je dr Peruničić. Prema njegovim riječima, pacijentkinju je prije destak dana reanimirao u Urgentnom centru i vratio je u život i nakon toga je primio u Koronarnu jedinicu.

Pacijentkinja je u dubokoj komi. Onaje vožena 20 minuta od Zete do Urgentnog centra. Ne znam ni kako je uopšte vraćena u život, ali jeste našim snagama. Najvjerovatnije da je u pitanju promjena srčanog ritma koji je prouzrokovao gubitak svijesti, dugo je mozak bio bez kiseonika pojasnio je dr Peruničić. Klinički centar i dr Peruničić podnijeli su protiv Đuretića i Kažića krivičnu prijavu.

Dan nakon incidenta u Kliničkom centru javila se i porodica pacijentkinje zbog koje se sukob i dogodio.

Ivan Maraš, brat pacijentkinje obratio se našoj redakciji, uz molbu da se čuje, kako je naveo, i druga strana priče.

On se i izvinio u ime porodice zbog nemilog događaja, prenosi Antena M.

Maraš tvrdi da je Kažić pitao doktora Peruničiča za dokumenta – papirologiju, da bi se konsultovali sa doktorima u Beogradu.

“Prije nekliko dana, porodici pacijentkinje, koja se nalazi u dubokoj komi, drugi doktor je rekao da ne znaju šta joj se desilo i da se to jedino može otkriti prilikom obdukcije a možda ni tad. Kažić je ušao kod doktora Peruničića u kancelariju koji je rekao da se obrati direktoru Bulatoviću za dokumentaciju. On ga je upitao gdje je doktor Bulatović na šta je on odgovorio-pa nije mi u džep! Kažić je upitao doktora-čime smo zaslužili ovakvo ponašanje, čime smo vas uvrijedili”, navodi Maraš.

Tvrdi da je doktor Peruničić nakon toga rekao – izlazite mi iz kancelarije.

“Kažić je ponovio-Doktore pa molim vas kažite čime smo zaslužili takvo ponašanje, čime smo vas uvrijedili. Doktor Peruničić je zavikao-izađite mi iz kancelarije i Kažić je izašao. Nakon toga Peruničić je zalupio vrata od svoje kancelarije. Nakon toga je izašao i počeo da viče-obezbjeđenje, zovite mi obezbjeđenje, i otišao je ka ulazu Kliničkog centra da ga potraži. U momentu kada je naišlo obezbjeđenje Peruničić je rekao da ga je porodica maltretirala. Nakon toga je prišlo nekoliko momaka iz obezbjeđenja i doktor je počeo da diže ruku i da viče”, navodi Maraš.

U tom momentu, kako dodaje, dolazi do verbalnog sukoba između Peruničića i Kažića.

“Onda je doktor Peruničić rekao-izbacite ovu stoku napolje, i tu dolazi do incidenta između supruga pacijentkinje i Peruničića”, tvrdi Maraš.

Kako je dodao, porodica nije reagovala na mnoge laži koje su saopštene, sve do ovog događaja.

“I ovom prilikom se izvinjavamo što je došlo do neprijatnog i ovog nemilog događaja. O svemu ovom i o tačnosti ove izjave može se vidjeti u policijskom izvještaju i u izjavama svjedoka. A naknadno ćemo poslati i informacije koliko puta je Peruničić kažnjavan i suspendovan zbog istih ili sličnih situacija”, zaključuje Maraš.

Related Post

Ostavi komentar