Na evidenciji Zavoda za zapošljavanje (ZZZCG) početkom juna bilo je 38 nezaposlenih visokoškolaca sa zanimanjem doktor medicine, što u odnosu na isti period prethodne godine predstavlja smanjenje od 40 odsto.

Kako je saopšteno iz Zavoda, na njihovoj evidenciji je 8. juna bilo i 73 doktora stomatologije, što u odnosu na isti dan prethodne godine predstavlja povećanjeod 28 odsto.

Iz Zavoda su agenciji MINA pojasnili da se mogućnost zapošljavanja, kao osnovnog parametra za određivanje položaja nezaposlenih sa određenim zanimanjem na tržištu rada, posredno može sagledati kroz odnos obima zapošljavanja i evidentirane ponude, kao i obima zapošljavanja i priliva novoprijavljenih bez radnog staža.

Tako je odnos obima zapošljavanja i evidentirane ponude nezaposlenih sa zanimanjem doktor medicine VIII SSS bio znatno povoljniji u odnosu na ukupna zanimanja grupe Medicinari, kao i na ukupna vosokoškolska zanimanja.

Na evidenciji nezaposlenih su 8. juna bili i po jedan specijalista pedijatrije, specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije, specijalista ginekologije i akušerstva i dva nezaposlena sa zanimanjem specijalista fizikalne medicine, po jedan specijalista dječje i preventivne stomatologije, specijalista oralne hirurgije i specijalista ortodoncije.

  1. Gdje su nestali stomatolozi,bioo ih je 116 pocetkom maja?

  2. Svi su se, eto, za mjesec poszapošljavali. Samo ne znam đe? Fali i doktora i stomatologa kažu…

Ostavi komentar