Vlada Crne Gore je na jučerašnjij sjednici razriješila Zoricu Kovačević sa mjesta direktora Kliničkog Centra Crne Gore, a na tu funkciju imenovala je dr Jevta Erakovića.

Podsjetimo, Kovačević je od juče preuzela vođenje danilovgradske opštine.

Eraković je do sada vršio funkciju direktora Klinike za neurologiju Jevto Eraković. On je bio i predsjednik Upravnog odbora KC-a i izuzetno je cijenjen stručnjak.

Osim Erakovića kao kandidati za funkciju direktora KC-a pominjali su se i Ilija Ašanin direktor Opšte bolnice u Nikšiću, te Nermin Abdić direktor Urgentnog centra KC-a, izvori CdM-a tvrde da će Klinički centar preuzeti Eraković.

Zorica Kovačević svom nasljedniku, kako je saopštila prije nekoliko dana, ostavlja na žiro računu milion eura za četvrti sprat intenzivne njege, kao i veliki broj ugovora o donacijima za nabavku nove savremene opreme, telemedicine i dio početih projekata novih procedura. Iako je za vrijeme njenog rukovođenja Kliničkim urađeno dosta, posebno na planu rekonstrukcije odjeljenja, nabavke opreme i uvođenja novih procedura, novog direktora najveće zdravstvene ustanove čeka dosta posla.

 

Ostavi komentar