Sindikat doktora medicine objavio je na svojoj Fejsbuk stranici da je Klinički centar napustila internista kardiolog Dubravka Barović Džankić.

Najveći broj ljekara koji odlaze novi radni odnos zasnovao je u privatnim zdravstvenim ustanovama, dok je određeni dio nastavio rad u inostranstvu, piše Pobjeda.

Ljekari koji su radni odnos zasnovali u inostranstvu odlučili su se uglavnom za Njemačku, Švajcarsku, Švedsku i Austriju. Od država u regionu, ljekari su odabrali Srbiju i Sloveniju.

Prema njihovoj statistici koju su objavili prije nekoliko mjeseci, 107 doktora u posljednje četiri godine napustilo je zdravstveni sistem.

Sa druge strane, kako su ranije kazali iz Ministarstva zdravlja, nesporno je da postoji manjak ljekara, ali se ne može govoriti o većem odlivu kadra.

Njihovi podaci drugačiji su od Sindikata doktora medicine. Kako su naveli, u posljednjih šest godina iz Kliničkog centra otišla su 42 doktora, od čega 15 u penziju, jedan u Dom zdravlja Danilovgrad, jedan u Agenciju za ljekove, tri na Medicinski fakultet.

Ostavi komentar