Amer čaj је proizvodjač biljnih čajeva različite namjene. Njihove čajne mješavine koriste se izmedju ostalog za kamen u bubregu, šuljeve (hemoroide), za prostatu, ešerihiju, za mršavljenje… Po sastavu Amer čaj je osušeni nadzemni dio biljke Amaranthus blitoides i u kombinaciji sa drugim lijekovitim biljkama, koristi se za ublažavanje tegoba mnogih bolesti.

Amer čaj za šuljeve djeluje na simptome koje izazivaju spoljašnji i unutrašnji hemoroidi. Čaj smanjuje napetost u regiji gdje nastaju šuljevu i tako umiruje bol, svrab i peckanje. Ova mješavina se može konzumirati svakodnevno a blagotvorno utiče i u fazi bola i krvarenja, kod upala bubrega i prostate i prisustva bakterija u mokraći . Čaj je dobar i za ešerihiju koli i kod starijih osoba koje imaju problema sa pijeskom, muljem, talozima kao i sitnih kamenčića u bubrezima.
Priprema: Sadržaj jedne kesice treba preliti sa 150 do 200 ml hladne vode, zatim smješu zagrijati do ključanja, a nakon što ključa tokom dva minuta, ostavite da odstoji desetak minuta i na kraju procijedite.

Čaj se pije svježe pripremljen, kao što topliji i nezaslađen. Ako smatrate da Vam je potrebno odredjeno sredstvo protiv šuljeva u trudnoći ili dok dojite, obavezno se konsultujte sa ljekarom.

Doziranje: Kod navedenih tegoba pakovanje od 40 kesica čaja treba potrošiti za 12 dana na sljedeći način: prvog dana treba popiti pet šolja čaja u intervalima od po jednog sata, narednih deset dana pijte po trišolje čaja u istim razmacima, a poslednjeg, dvanaestog dana, ponovite postupak od prvog dana.

Mjere opreza

Čaj ne smiju da primenjuju ljudi sa kamenom u bubregu koji je veći od 4mm zato što oavj čaj utiče na izbacivanje kamenja a ne na topljenje pa zato može da izazove neprijatnosti i bol.

Za jači imunitet

Iz redovnikh linija Amer čaja, izdvajamo liniju Amerovit, koja je pogodna za jačanje imuniteta. Ta paleta proizvoda obuhvata: Voćne i lisnato cvijetne čajeve.

Čaj sa korenom bijelog sleza je djelotvoran protiv upala organa za disanje i ždrijela, respirativnih problema i kašlja, zatim kod problema sa organima za varenje i za probleme sa kožom.

Čaj „Hibiskus & Amer čaj “ je prirodan izvor vitamina C, aminokiselina i gvožđa. Podstiče osnaživanje imuniteta, i poboljšanje opšteg stanja organizma. Preporučuje se u stanjima prehlade, kašlja, upale grla a pomaže i kod stomačnih problema, naročito u slučaju opstipacije. Ublažava grčeve u stomaku i materici a pošto je i blag diuretik, preporučuje se bubrežnim i srčanim bolesnicima. Pomaže u slučajevima poremećaja cirkulacije, za probleme sa snom, za zacjeljivanje rana i osvježavanje daha.

Hibiskus ubrzava detoksikaciju organizma i čuva jetru od toksina, ubrzava metabolizam i pospješuje rad štitaste žlijezde. preventivu bakterijskih infekcija i upalnih procesa. Čaj je i jak antioksidant .

Važna napomena: Kesica sa čajem ne smije da se kuva.

Amer Čaj za mršavljenje

Sastav čaja za mršavljenje: sena 30%, šipak 20%, kukuruzna svila 10%, kopriva list 10%, krušina kora 10%, zeleni čaj 10% i Amer čaj – 10%.

Čaj za regulisanje tjelesne mase ubrzava metabolizam. podstiče izbacivanje suvišne vode i toksina iz organizma i olakšava varenje. Ubrzava izbacivanje crijevnog sadržaja dok stvara osjećaj sitosti. Redovnom primjenom ove mešavine, ublažavaju se uzroci problema sa kilogramima.

Napomena: Ovaj tekst je informativnog karaktera i ne zamjenjuje mišljenje stručnjaka. Prije upotrebe obavezno pročitati uputstvo za upotrebu. O indikacijama, mjerama opreza i neželjenim reakcijama na lijek, konsultujte se sa ljekarom ili farmaceutom.

Ostavi komentar