Lijek Arteroprotect je alternativa namijenjena pacijentima koji ne mogu da primjenjuju statine u liječenju.

Nuspojave statina odnose se na poremećaj funkcije jetre, bolove u mišićima, razgradnju mišićnog tkiva… zbog čega neki pacijenti moraju da prekinu sa terapijom. Osim Arteroprotect kapsula, na tržištu su dostupna i Arteroprotect vlakna sa sličnom namjenom, koja za razlku od kapsula mogu koristiti djeca iznad 12 godina starosti.

Arteroprotect kapsule i vlakna su prirodni preparati koji sadrže sirovine farmaceutskog kvaliteta, dobijene iz prirode, naprednom tehnologijom. Proizvodjač navodi da je riječ o bezbjednim preparatima koji su bezbjedni čak i pri dugotrajnoj primjeni.

Kapsule Arteroprotect takodje mogu biti dopunska terapija kod liječenja statinima kod povišenog holesterola.

Dejstvo: Kapsule su takodje dobar dijetetski suplement za osobe koje pate od blago povišenog holesterola.

Pošto je povišen holesterol osnovni uzrok ateroskleroze, primjena ovog lijeka može usporiti proces ateroskleroze i tako smanjiti rizik od nastanka koronarnih bolesti srca i kardiovaskularnih bolesti. Arteroprotect  povećava nivo HDL holesterola i ima protektivni, odnono zaštitni efekat na ljudski organizam, smanjuje sljepljivanje trombocita što opet značajno umanjuje rizik od srčanog i moždanog udara.

Ove kapsule takodje smanjuju vaskularnu kalcifikaciju i povećavaju elastičnost krvnih sudova.

Smanjena elastičnost krvnih sudova može uzrokovati povišen krvni pritisak, uvećanja srca, nedovoljnu prokrvljenosti srca, mozga i drugih organa.

Arteroprotect kapsule kao dvokomponentni dijetetski suplement sadrže vitamin  K2-MK7 i 90%-tni octacosanol. Vitamin K2 – MK7 je važan jer sprječava taloženje kalcijuma u krvnim sudovima i snažno utiče na razgradnju postojećih kalcifikata. Taj vitamin  se dobija biofermentacijom koja obezbjeđuje visok prinos prirodnog vitamina K2. Tehnologija selektivne ekstrakcije i prečišćavanja, garantuje  vitamin K2-MK7, u vrlo velikom procentu.

Octacosanol je osnovni sastojak mješavine primarnih alkohola izolovane iz voska šećerne trske.U sastav Arteroprotecta ulazi supstanca koja sadrži  90% čistog octacosanola a posebnom tehnologijom prečišćavanja i koncentrovanja dobija se materija koja zbog čistoće i koncentracije ima jače djelovanje.

Octacosanol kao visoko koncentrovani u Arteroprotectu, djeluje na umanjenje ukupnog i LDL holesterola kao i na uvećanje HDL holesterola. Osim toga, ova materija ima i pozitivan učinak na smanjenje agregacije trombocida.

Pozitivan efekat na sniženje holesterola dokazan je kako kod zdravih, tako i kod osoba koje pate od šećerne bolesti, povišenog krvnog pritiska, od poremećaja funkcije jetre ali i kod žena koje se u menopauzi.

Kontraindikacije (Ko i kada ne smije koristiti preparate Arteroprotect)

Arteroprotect kapsule ne treba da primjenjuju osobe koje su alergične na neki od sastojaka proizvoda. Proizvod se ne preporučuje trudnicama i dojiljama a ne smijju ga koristiti ni djeca koja imaju manje od 18 godina.

Napomena: Preparati koji sadrže glukomanan, mogu da smanje apsorpciju primenjenog lijeka, pa je potrebno da se uzimaju sat vremena prije ili nakon njegove primjene. Osobe koje su na terapiji antikoagulansima, moraju konsultovati doktora prije nego što počnu sa primenom ovog preparata.

Primjena i doziranje Arteroprotect kapsula

Odrasli: Jedna kapsula dnevno, tokom obroka. Preporučene dnevne doze se ne smiju prekoračiti!

Napomena: Ovaj tekst je informativnog karaktera i ne zamjenjuje mišljenje stručnjaka. Prije upotrebe obavezno pročitati uputstvo za upotrebu. O indikacijama, mjerama opreza i neželjenim reakcijama na lijek, konsultujte se sa ljekarom ili farmaceutom.

Ostavi komentar