Lijek Bilive ima aktivnu supstancu tadalafil i koristi se za potenciju – kod erektilne disfunkcije. To je stanje kada muškarac ne može da postigne ili održi erekciju potrebnu za seksualnu aktivnost. Bilive tablete poboljšavaju mogućnost postizanja erekcije a djeluje tako što pomaže opuštanju krvnih sudova u penisu i omogućava dotok krvi. Rezultat primjene lijeka je poboljšana erektilna funkcija. Važno je znati da ovaj lijek nema dejstvo ako ne patite od erektilne disfunkcije.

Takodje, Bilive neće dejlovati ako nema seksualne stimulacije. To znači da će i Vama i Vašem partneru biti neophodna predigra.

Lijek se može primijeniti i u slučaju benigne hiperplazije prostate kada se ta žlijezda povećava sa godinama a simptomi su otežano započinjanje mokrenja, osjećaj nedovoljnog pražnjenja bešike i česta potreba za mokrenjem čak i tokom noći.

Bilive poboljšava navedene urinarne simptome već posle nedjelju, dvije od početka terapije.

Kontraindikacije

Bilive tablete ne smijete koristiti ako ste alergični na tadalafil ili neki drugi sastojak lijeka, zatim ako uzimate organske nitrate ili donore azotnog oksida kao što je amil-nitrat.

Bilive ne treba da primjenjujete ako imate ozbiljno srčano oboljenje ili ste u prethodnih mjesec i po dana imali srčani udar ili moždani udar u prethodnih šest mjeseci. Ove tablete nisu za Vas ako imate nizak krvni pritisak ili neregulisan visok pritisak, ako ste ranije imali gubitak vida zbog nearterijske anteriorne ishemične optičke neuropatije.

Mjere opreza: Seksualna aktivnost nosi rizik za pacijente sa srčanim oboljenjima jer dovodi do naprezanja srca pa ako imate srčane tegobe, saopštite to ljekaru. Takdje, pošto benigna hiperplazija prostate i karcinom prostate mogu imati iste simptome, potrebno je da ljekar utvrdi da nemate rak prostate prije nego počnete terapiju Bilive tabletama.

Ako tokom primjene ovih tableta osjetite iznenadni gubitak ili slabljenje vida, prekinite sa korišćenjem lijeka i odmah se javite ljekaru.

Bilive tablete ne smiju da koriste djeca i adolescent mladji od 18 godina.

Interakcije: Sok od grejpfruta može da utiče na dejstvo ovih tableta pa ga zaro treba konzumirati iz oprez.

Lijek Bilive nije namijenjen za primjenu kod žena.

Iako je smanjena količina sperme tokom primjene ovih tableta primećena kod nekih ljudi, to dejstvo teško može da dovede do smanjenja plodnosti.

Nuspojave – neželjeni efekti

Vrtoglavica je prijavljena kao neželjeni efekat tokom kliničkih studija kod muškaraca koji su koristili tadalafil.

Neželjeni efekti obično su blagi do umjereni. Ako se javi neka od narednih reakcija, prekinite primjenu lijeka i javite se ljekaru: alergijske reakcije, osip, bol u grudima, produžena i moguća bolna erekcija nakon primjene lijeka i nagli gubitak vida.

Ostale neželjene reakcije su glavobolja, bol u leđima, mišićima, rukama i nogama, crvenilo u licu, zapušenost nosa, otežano varenje, refluks, vrtoglavica, bol u stomaku, zamućen vid, bol u očima, jače znojenje, teško disanje, krvarenje iz penisa, prisustvo krvi u sjemenoj tečnosti i/ili mokraći, lupanje srca, ubrzan puls, povišen ili snižen pritisak, krvarenje iz nosa i zujanje u ušima.

Način primjene

Tabletu Bilive treba progutati cijelu uz dovoljno vode. Bilive se može uzimati uz hranu ili na prazan stomak. Alkoholna pića mogu uticati na sposobnost postizanja erekcije.

Preporučena početna doza je pet mg jednom dnevno u približno isto vrijeme svakog dana. Ljekar može smanjiti dozu na 2,5 mg. Važno: Bilive ne smijete uzimati više od jednom dnevno.

Ako ste uzeli veću dozu lijeka nego što je trebalo, odmah se javite lekaru. Ako ste zaboravili dozu, uzmite lijek čim se sjetite, ali nikada ne uzimajte duplu dozu da nadoknadite propušenu.

Napomena: Ovaj tekst je informativnog karaktera i ne zamjenjuje mišljenje stručnjaka. Prije primjene lijeka obavezno pročitati uputstvo za upotrebu. O indikacijama, mjerama opreza i neželjenim reakcijama na lijek, posavjetujte se sa ljekarom ili farmaceutom.

Ostavi komentar