Biofreeze gel je efikasan analgetik, formulisan tako da ima široki dijapazon djelovanja protiv bolova. Ovaj gel je napravljen od prirodnih sastojaka i njegovo dejstvo je klinički potvrdjeno.

Biljni ekstrakti iz Biofriz gela su svojevrsna analgetička komponenta koja ima blagotvorno dejstvo na povređeno i oštećeno tkivo, u smislu lokalnog analgetičkog efekta. Bol nestaje brzo i efikasno. Gel prodire duboko i obezbjeđuje dugo dejstvo.

Dejstvo i namjena Biofreeze gela

Gel brzo i efikasno uklanja sve vrste bolova i grčeva i pritom daje prijatan osjećaj hlađenja. Preparat takodje podstiče cirkulaciju i olakšava probleme koje su izazvale proširene vene: bol, otok, napetost, trnjenje, grčevi, pucanje kapilara, osjećaj “teških nogu”. Biofreeze gel je efikasan i kod sportskih povreda, istegnuća i uganuća. Može se koristiti i za otklanjanje glavobolje i smanjenje bolova u vratu i leđima.

Usljed svoje teksture i analgetskog dejstva pa i prijatnog mirisa mentola, koji osvežava, sastav gela čini ga pogodnim i za masažu.

Primjena Biofriz gela je potpuno sigurna.

Proizvodjač navodi da nema poznatih kontraindikacija. Gel ne smiju koristiti djeca koja su mladja od 2 godine.

Biofreeze gel ne izaziva nus pojave, alergije, odnosno – nema zabilježenih neželjenih efekta lijeka.

Način upotrebe Biofreeze gela

Nanositi 2-3 puta dnevno.

Biofreeze gel – primjena kod djece

Biofreeze gel mogu da koriste i djeca starija od dvije godine.

Biofreeze u trudnoći i dojenje

Biofreeze gel mogu da koriste i trudnice i dojilje. Ipak, opreza radi, prije primjene bilo kog lijeka ili preparata, konsultujte se sa ljekarom koji vodi trunoću ili pedijatrom, ako dojite.

Biofreeze gel se može primjenjivati i kod ultrazvučnih tretmana, elektroforeze i u terapijama masažom.

BIOFREEZE SPREJ

Biofreeze sprej sadrži ilex. Riječ je o analgetiku koji je kreiran u vidu spreja kako bi obezbijedio veću udobnosti pri izvodjenju vježbi. Pogodan je za primjenu u svim starosnim dobima, kod djece starije od dvije godine a mogu da ga koriste i trudnice.

Biofreeze sprej prodire brzo i duboko, otklanja bol za svega jedan minut i pruža produženu terapiju uz dejstvo koje traje od 6 do 8 sati.

Biofreeze sprej – namjena

Ovaj sprej efikasno uklanja bolove kod proširenih vena, bolnih i umornih nogu, u slučaju loše venske cirkulacije, kod reumatskih oboljenja, sinusitisa, migrena, hematoma, tokom saniranja otoka i kod sportskih povreda kao što su uganuća, nagnječenja, istegnuća.

Biofreeze sprej – sastav

Biofreeze sprej sadrži prirodne sastojke medju kojima su : prirodni mentol, ileks (božikovina), mješavina biljnih sastojaka (arnika, eukaliptus i bijeli čaj) i esencijalna ulja lavande, limuna, peperminta, pomorandže i borovine).

Primjena spreja Biofreeze

Sprej Biofreeze treba da se nanosi 2 do 3 puta na dan na kritične predjele.

Kontraindikacije i nuspojave

Primjena Biofreeze spreja je potpuno sigurna, bez kontraindikacija, nuspojava ili alergija.

Napomena: Ovaj tekst je informativnog karaktera i ne zamjenjuje mišljenje stručnjaka. Prije upotrebe obavezno pročitati uputstvo za upotrebu. O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lijek, konsultujte se sa ljekarom ili farmaceutom.

Ostavi komentar