Direktorica Kliničkog centra Crne Gore Zorica Kovačević boravila je juče u posjeti bolnici Meljine, kako bi pronašli rješenje da ova zdravstvena ustanova pruži kvalitetnu zaštitu. Kovačević je poručila da bolnica u Meljinama treba da bude dio javnog zdravstvenog sistema, a građani Herceg Novog i Boke mogu da računaju da ova bolnica može da pruži kvalitetnu zaštitu. Ona j e u posjetu došla na poziv direktorice bolnice Olivere Elez, koja je postavila nekoliko zahtjeva.

“Prvi zahtjev je da KCCG kadrovski pomogne koliko je u mogućnosti da bolnica u Meljinama u narednom periodu, naročito tokom turističke sezone, može da pruža kvalitetnu zdravstvenu zaštitu, a koliko sam upoznata nedostaje kadar u pojedinim oblastima”, kazala je Kovačević.

“Koliko sam informisana pred moj dolazak ovdje, KCCG šalje određen broj pacijenata na rehabilitaciju u Meljine, prije svega vezano za baro-komoru i kardiološke bolesnike. Danas sam sa diektoricom dogovorila nastavak saradnje i podršku u kadrovskom dijelu, prije svega odmah na početku obezbjeđivanjem radiologa i anesteziologa kako bi bolnica bila potpuno spremna da građanima Herceg Novog, Boke i turistima koje očekujemo ove godine u većem broju, pruži kvalitetnu zaštitu. Mislim da iskustvo koje imaju ljekari i osoblje bolnice zaslužuju da im KCCG pruži punu podršku i od danas počinje saradnja i u pogledu slanja bolesnika, i u pogledu slanja kadra, kao i zajedničke edukacije jednog broja ljekara KCCG”, istakla je Kovačević.

Prema njenim riječima, vrlo brzo bi trebalo donijeti odluku na nivou Vlade da Opšta bolnica u Meljinama bude dio javnog zdravstvenog sistema iz “1001 razloga”.

“Ovo je bolnica, koja ima dugu tradiciju i u njoj su se liječili brojni pacijenti iz cijele Crne Gore, ima mogućnost da pruža kvalitetnu zdravstvenu zaštitu, posebno u pogledu rehabilitacije i te specifične zdravstvene zaštite kao što je baro-komora i bilo bi korisno da se brzo donese ta odluka, bez obzira što znam da traje sudski postupak i da je Vlada raskinula ugovor sa partnerom koji nije ispoštovao kupoprodajni ugovor. Vlada je tu odluku donijela da zaštiti interese zaposlenih, a naročito građana. Pružićemo svu podršku kadrovsku i tehničku i to već od danas”, navela je Kovačević.

Podsjećamo, Vlada je pokrenula sudski postupak za raskid ugovora o kupovini Centra vojno medicinskih ustanova Meljine, koji je prije devet godina potpisala sa konzorcijumom koji čine članice Atlas grupe. U odgovoru pres službe Atlas grupe, naveli su ranije da je u toku pripremanje tužbenog zahtjeva protiv države, koji će biti pokrenut ukoliko konzorcijum bude morao da preko suda traži zaštitu prava.

“Konzorcijum je prinuđen da preko suda zaštiti svoja prava i interese iz privatizacionog ugovora za bolnicu Meljine. Preduzete su određene radnje, jer veliku odgovornost za kašnjenje investicionog ciklusa snose i drugi subjekti koji su posredno ili neposredno učestvovali u čitavom postupku. Prije svega, mislimo na partnere koji su se povukli odmah po preuzimanju imovine, lokalnu upravu i državne organe”, objašnjeno je iz Atlas grupe. Vlada je još u aprilu prošle godine dala saglasnost za raskid ugovora, nakon inicijative SO Herceg Novi, jer su od predviđenih 119 miliona eura uložena samo tri miliona.

Dnevne novine

Ostavi komentar