Bulardi – probiotik tablete za odrasle

Tablete Bulardi za kratko vreme zaustavljaju dijareju i normalizuju rad crijeva. Takodje, ublažavaju simptome i skraćuju trajanje dijareje. Dejstvo Bulardija je takvo da vezuje loše bakterije za sebe i razgrađuje bakterijske toksine (otrove) i tako potpuno eliminiše uzročnike dijareje iz crijeva i sprečava njihova štetna dejstva.

Bulardi  je posebno efikasan u sprečavanju dijareje ako se uzima preventivno. Riječ je o potpuno prirodnom preparatu koji, osim što izbacuje loše bakterije i njihove otrove iz tijela, paralelno reguliše kisjelost, regeneriše sluzokožu i jačava lokalni imunitet u crijevima.

Indikacije

1. Dijareja izazvana zbog upotrebe antibiotika – Dijareja se javlja čak kod 40 posto osoba koje koriste antibiotike. Bulardi se može koristiti u kombinaciji sa bilo kojim antibiotikom.

2. Dijareja na putovanjima – Analize su pokazale da je Bulardi efikasan u sprečavanju dijareje na putovanjima u 90 odsto slučajeva. Preporučuje se preventivno uzimanje ovih kapsula pet dana prije polaska na putovanje i tokom putovanja. U slučaju da se dijareja ipak javi, Bulardi će je gotovo trenutno zaustaviti i smanjiti neprijatne prateće simptome.

Način upotrebe i doziranje

Preporučuje se jedna tableta svakog dana, najbolje u isto vrijeme. Nuspojave nisu zabilježene.
Izbjegavajte da Bulardi i alkohol koristite paralelno.

Dejstvo protiv bakterija

Bulardi u digestivnom sistemu vezuje štetne bakterije i izbacuje ih iz organizma. Bulardi obnavlja prirodnu crijevnu floru jer sprečava rast i nastanjivanje štetnih bakterija u području debelog crijeva.

Dejstvo protiv toksina: Ove kapsule razgrađuju bakterijske toksine, stopiraju njihovo vezivanje i tako onemogućavaju njihovo štetno dejstvo.

Zaštitno dejstvo na ćelije epitela (zida creva):

Bulardi smanjuje izbacivanje elektrolita, i tako reguluše izbacivanje vode i gubitak soli iz organizma. Bulardi ubrzva razgradnju šećera, povećavajući preuzimanje hranljivih materija. Obnavlja oštećene ćelije epitela i sprečava ulazak štetnih mikroorganizama u krv.

Dejstvo u jačanju imuniteta i smanjenju zapaljenja

Bulardi aktivira odbrambeni sistem u crijevima  i izaziva porast antitijela koja se bore protiv dijareje. Sprečava lokalne zapaljenske reakcije. Pakovanje sadrži 10 kapsula.

Bulardi probiotik za decu

Bulardi probiotik za djecu povoljno djeluje na ravnotežu crijevne mikroflore, prevenciju i zaustavljanje dijareje kod djece. Mogu ga primjenjivati djeca već od dva mjeseca života.

Preparat sadrži provjereno efikasnu kombinaciju probiotika sa cinkom.

Učinkovita doza od 5 milijardi probiotske kulture Bulardi, u brzom roku normalizuje rad crijeva, ublažava tegobe i skraćuje trajanje dijareje. Antibiotici ne mogu da oslabe dejstvo Bulardija i mogu se koristiti zajedno.

Brojne kliničke studije i iskustva pacijenata potvrđuju efikasnost Bulardija a Evropsko društvo pedijatara gastroenterologa, hepatologa i nutricionista preporučuje ovaj lijek kao prvi izbor u terapiji i prevenciji dijareja.

Cink i dijareja

Dokazano je da cink efikasno smanjuje težinu, trajanje i ozbiljnost dječije dijareje. Poboljšava apsorpciju vode i elektrolita i tako sprečava dehidrataciju dok paralelno pomaže regeneraciju epitela crijeva. Cink se takodje koristi i preventivno u jačanju imuniteta i odbrambenih sposobnosti, u slučaju raznih infekcija.

Svjetska zdravstvena organizacija i UNICEF zvanično preporučuju da cink treba da bude sastavni dio tretmana u rješavanju problema dijareje.

Magnezijum

Postoje spekulacije da magnezijum stearat kod djece nekada može biti toksičan. U Bulardiju za djecu nema tog sastojka, pa je tako isključena mogućnost rizika.

Bulardi u trudnoći i dojenje

Bulardi se u dozi od jedne kapsule dnevno može koristiti i u trudnoći i tokom perioda dojenja.

Napomena: Ovaj tekst je informativnog karaktera i ne zamjenjuje mišljenje stručnjaka. Prije primjene preparata pročitajte uputstvo za upotrebu. O indikacijama, mjerama opreza i neželjenim reakcijama na lijek, posavjetujte se sa ljekarom ili farmaceutom.

Ostavi komentar