Cysticlean tablete sadrže veliku koncentraciju ekstrakta brusnice kao biljke koja je prirodni tradicionialni lijek i koja se u novije vrijeme sve češće koristi u vidu čajeva i raznih preparata za pomoć pri liječenju upala mokraćnih puteva. Kapsule sadrže suvi ekstrakt ploda američke brusnice, standardizovanog na 118 mg proantocijanidina A po kapsuli. On smanjuje adheziju Escherichia-e coli na zidove urinarnog trakta. Preparat je bez laktoze, glutena i šećera. Klinički je dokazano da kapsule imaju antiadherentno dejstvo.

Akutne i hronične infekcije urinarnog trakta su uglavnom praćene neprijatnim simptomima učestalog mokrenja, peckanja i bola, osjećaja nedovoljnog pražnjenja i nevoljnog mokrenja…

Cystaclean kapsule su naročito efikasne u slučaju dugotrajnih, upornih i ponavljajućih infekcija urinarnog trakta koje izaziva bakterija Escherichia coli. Ta bakterija je jedan od najčešćih uzročnika pomenutih neprijatnih infekcija.

Preparat djeluje i na druge veoma komplikovane i patogene bakterije pa se kapsule preporučuju i kod infekcija koje izazivaju sljedeće bakterije: Helicobacter pylori, Staphylococcus aureus, Klebsiella pneumoniae, Pseudomonas aeruginosa i Proteus mirabilis.

Pored toga, usljed prisustva hipurne kiseline, preparat Cysticlean ispoljava i pozitivno dejstvo na gljivična oboljenja koja izaziva Candidom albicans.

Nuspojave (neželjeni efekti lijeka) i interakcije kapsula sa drugim lijekovima

Lijek Cysticlean do sada u medicinskoj praksi nije ispoljavao nikakva neželjena dejstva, a takodje se slobodno može se kombinovati sa drugim lijekovima koje koristite. Ove kapsule možete slobodno koristiti u kontinuitetu bez vremenskog ograničenja.

Primjena kapsula kod djece, u drugom stanju i tokom dojenja – kontraindikacije?

Proizvodjač navodi da nema nikakvih stanja koja bi bila kontraindikovana za primjenu kopsula Cysticlean.

Cysticlean kapsule su bezbjedne za upotrebu i kod djece, kod trudnica i kodžena koje su u fazi dojenja.

Važna napomena: Pošto ovaj preparat ne sadrži proste šećere može se bez bojazni primjenjivati i kod osoba koje su dijabetičari.

Sastav Cysticlean kapsula

Proantocijanidini tipa A ( imaju antiadherentno dejstvo), hipurna kiselina (posjeduje antibakterijsko i antimikotično dejstvo), bioflavonoidi (poznato je daimaju antioksidativno, vazoprotektivno dejstvo), vitamini C, A, E, B kompleks (imaju jako imunostimulatorno dejstvo – jačaju odbrambeni sistem ogranizma).

Dejstvo proantocijanidina je takvo da izaziva blokadu bakterijskih receptora na memabrani ćelija urinarnog trakta, menja šipkast oblik bakterije E.coli u sferni i oblagaže bakterijske cilije. Takvim mehanizmom doprinosti oslabljenju i uništavanju bakterija – izazivača infekcija.

Indikacije (Kada je preporučljivo koristiti Cysticlean tablete?)

Kapsule Cysticlean se koriste u slučajevima akutnih urinarnih infekcija (uz već odredjenu antibiotsku terapiju). Ove tablete se mogu primjenjivati i u slučaju hronične urinarne infekcije (kao monoterapija) a i u prevenciji recidiva urinarnih infekcija (takodje kao monoterapija), kako se simptomi prethodnih urinarnih infekcija ne bi vratili.

Upotreba i doziranje kapsula Cysticlean

Kod upala mokraćnih kanala izazvanih baterijama preporuuje se da se pije jedna kapsula Cysiclean –a na dan. Kapsulu je najbolje popiti uveče sa dosta vode.

 

Napomena: Ovaj tekst je informativnog karaktera i ne zamjenjuje mišljenje stručnjaka. Prije primjene preparata pročitajte uputstvo za upotrebu. O indikacijama, mjerama opreza i neželjenim reakcijama na lijek, posavjetujte se sa ljekarom ili farmaceutom.

Ostavi komentar