Zubni implantati su titanijumski vijci koji se ugrađuju u kost gornje ili donje vilice kao zamjena za korijen zuba koji ste izgubili.

Titanijum je bio-kompatibilan i gotovo da ne postoji mogućnost odbacivanja implantata. Nakon kratkog vremena, uglavnom se radi o tri mjeseca, će zubni implantat u potpunosti srasti s kosti vilice na mjestu gdje je postavljen i ponovno vam omogućiti funkciju žvakanja i govora te povratiti narušenu estetiku lica i osmjeha.

Ugradnja zubnih implantata dovodi do bio-mehaničke veze kosti i implantata koja je najsličnija onoj koju ima zdravi zub i kost.

Implantati prolaze vrlo stroge kontrole prije nego ih možemo koristiti kao terapijsko sredstvo za pacijenta. Implantat se iz svoga fabričkog pakovanja otvara neposredno prije zahvata. Ukoliko je higijena ispravna implantati dugi niz godina služe svojoj svrsi.

Koje su to sve prednosti zubnog implantata nad drugim metodama zamjene zuba?

  • Implantati vam stvaraju osjećaj „prirodnog zuba“
  • Ljepše i prirodnije izgledate
  • Ne morate brusiti zdrave zube
  • Ne postoji mogućnost dobijanja karijesa
  • Očuvatćete preostalu viličnu kost koja nakon vađenja nestaje
  • Moći ćete normalno i lakše održavati oralnu higijenu

Za razliku od drugih oblika nadoknade jednog zuba, a osim rješavanja problema funkcije i estetike implantatima važnu ulogu u zadržavanju volumena vilične kosti na mjestu i oko mjesta ugradnje.

Gubitak jednog zuba može poremetiti stabilnost cijele vilice, dovesti do pomjeranja preostalih zuba, stvoriti smetnje u žvakanju te izmijeniti izgled vašeg lica.

Nadoknada izgubljenih zuba implantatima je najbolje rješenje jer se ne moraju brusiti zdravi susjedni zubi da bi se izradio most. Implantat se postavlja potpuno nezavisno od susjednih zuba i trenutno apsolutno predstavlja najbolje rješenje u situacijama kod nedostatka zuba.

ALI NE ZABORAVIMO – NAJBOLJI IMPLANTAT JE  VLASTITI ZUB

Ostavi komentar