Srce je jedan od najbitnijih organa pa je zbog toga veoma važno da živite zdravo kako bi s njim sve bilo kako treba. Bright Side donosi test kojim možete provjeriti zdravlje svog srca u samo 30 sekundi.

Prvi korak je da umivaonik napunite hladnom vodom, za još bolje rezultate razmislite da u vodu ubacite i led. Potom stavite ruke u vodu s kockicama leda i držite ih 30 sekundi. To će vam pokazati kako vaša krv reaguje kada dođe u kontakt s hladnoćom.

Možete dobiti dva rezultata. Ako su vam prsti crveni, to je dobra vijest. To zapravo znači da nemate problema s protokom krvi. Dakle, vaše srce i krvotok su zdravi.

Ako vam prsti postaju blijedi ili plavkasti, vjerovatno imate problem s cirkulacijom krvi. To se dešava jer imate nizak nivo kiseonika u krvnim ćelijama. U ovom slučaju pokušajteda zagrijete ili masirate prste kako biste ih vratili u normalu, ako se to ne dogodi, posjetite ljekara, prenosi klix.ba.

Namirnice koje mogu poboljšati zdravlje vašeg srca su bijeli luk koji snižava krvni pritisak i ublažava vazokonstrikciju. Tamna čokolada normalizuje krvni pritisak i bori se protiv upala. Cimet se bori protiv srčanih bolesti i ateroskleroze, a avokado snižava nivo “lošeg” holesterola i pomaže čišćenju arterija.

Ostavi komentar