Od joge za lice do (uglavnom previše skupih) krema za zatezanje lica, od prirodnih maski do posebnih vrsta šminke, različiti su načini na koje se pripadnice ljepšeg pola bore sa borama na licu, dekolteu i vratu, koje začas pokažu koliko smo zapravo stari.

Iako je mladalački duh neprikosnoven u borbi sa godinama, njega može pratiti i isti takav, podmlađen, izgled, a za to su već mnogo godina unazad zaslužni – fileri.

Hijaluronski fileri koji ispravljaju neravnine popunjavajući kožu zapravo su najprirodniji način za dobijanje bitke protiv bora, te ne čudi što su i dalje neprikosnovena atraktivna metoda za zatezanje kože.

Zašto se odlučiti za ovaj tretman?

Prije svega, posebno treba istaći da fileri ispunjavaju kožu hijaluronskom kiselinom u vidu gela, koja je i inače prirodan sastojak ljudskog tijela (u najvećoj mjeri kože) i koja je odgovorna za hidriranost i svježinu lica i ostalih regija izloženih pogledima.
Upravo zbog ovog prirodnog sastojka, fileri hijaluronskog tipa ne izazivaju alergije i štetne nus-pojave, a djelotvorni su na svim regijama kože, i mogu se koristiti i za zatezanje i popunjavanje usana.

Fileri – sve o metodi

Fileri su posebno zahvalna vrsta tretmana jer ne zahtijevaju oporavak, a rezultati su odmah vidljivi. Čitav proces traje oko pola sata, a ne zahtijeva anesteziju.

Kada fileri ispune neravninu, koža se zateže, a kao jedan od dodatnih rezultata koje fileri pružaju javlja se i razvijanje novog kolagena, koji pomaže potpunom nestanku bora, pogotovo onih finijih.

Kao posebnu prednost koju fileri pružaju treba istaći bezbjednost i bezbolnost tretmana. Rezultati postignuti ovom metodom traju najviše godinu dana, te je ovo tretman koji treba ponavljati najviše jednom godišnje, a u dogovoru sa ljekarom.

Upravo je trajnost rezultata potvrda prirodnog procesa zatezanja kože koji pružaju fileri.

Fileri i njihova najveća djelotvornost

I dok se za bore oko očiju češće bira botoks koji opušta previše angažovane mišiće, za bore oko usana, ali i ispravljanje borica na usnama i njihovo popunjavanje, najprije se preporučuju hijaluronski fileri.

Kreme protiv bora i one sa velikim zaštitnim faktorom efikasno mogu usporiti starenje lica, ali svako izlaganje sunčevom zračenju, pušenje i menopauza, izazivaju boranje kože oko usana i pad volumena lica. Stoga su fileri najdjelotvorniji za ispravljanje ove regije, jer se njima popunjavaju na ove načine stvorene praznine u koži.

Fine linije iznad usana i one dublje, sa strana usana, koje se pojavljuju među prvima i tokom života samo produbljuju, najbolje se ispravljaju upravo tretmanima u kojima se koriste fileri. Tako lice instant djeluje podmlađeno i svježe.

Dalje, fileri mogu popuniti usne i ispraviti eventualne neravnine na njima, te se ne moraju koristiti samo u okviru metoda namijenjenih starijim damama, već i one malo mlađe, nezadovoljne izgledom svojih usana, mogu na prirodan način ispraviti ovaj estetski nedostatak.

Time se hoće reći da su fileri podjednako djelotvorni, ali ipak prirodni – i kao proces i po rezultatima – u odnosu na ostale vrste uvećanja usana (poput ugradnje silikona, koja upravo zbog svoje neprirodnosti postaje sve manje popularna).

Ukoliko tragate za prirodnim podmlađivanjem ili korekcijom estetskih nepravilnosti, ali želite i prirodan tretman i prirodne efekte, za Vas su najbolje rješenje fileri, koji će sasvim sigurno još dugo biti jedna od najpopularnijih metoda za ispunjavanje svih zahtjeva o lepom i svježem izgledu.

Izvor: Poliklinika Drasković

Ostavi komentar