Prevencija i pravovremeno otkrivanje raka dojke veoma su važni za uspjeh izlječenja ove bolesti. Rak dojke je zloćudna izraslina koja nastaje kada normalne ćelije počne da se ubrzano umnožavaju i uništavaju okolno zdravo tkivo dojke, a kasnije i druge organe.

Karcinom dojke je najčešći karcinom dijagnostikovan kod žena u svijetu (a drugi najčešći ukupno).

Procijenjeno je da je 2012. godine u svijetu oko 1.700.000 žena oboljelo od karcinoma dojke, dok je iste godine od ove bolesti umrlo oko 522.000 bolesnice.

Rak dojke se danas može uspješno liječiti. Za bolji uspjeh liječenja važno je pravovremeno otkriti bolest i započeti odgovarajuće liječenje.

Zato je veoma važno da se žene same pregledaju, ili da učestvuju u organizovanim ljekarskim pregledima za rano otkrivanje i prevenciju karcinoma dojke (skrining pregledima).

Danas postoji veliki broj istraživanja i medicinskih studija koji se bave ovom temom, ali kako se komplikovane medicinske studije i istraživanja mogu upotrebiti na takav način da ih svako može koristiti?

Kako iskoristiti digitalnu tehnologiju i približiti je običnom čovjeku? Lekar info tim zajedno sa svojim saradnicima kreirao je onlajn test za rano otkrivanje karcinoma dojke.

Test je baziran na činjenicama iz medicinskih studija i istraživanja.

Odvojite pet minuta i saznajte koliki je vaš rizik za nastanak raka dojke.

Onlajn test možete uraditi ovdje.

Ostavi komentar