Vjerovali ili ne, ima i obroka zbog kojih ćete od stola ustati gladni, a ne siti!

Voćne salate

One su prvi izbor većine koja pokušava da pređe na zdraviji režim ishrane, ali većina već upakovanih salata ima premalo vlakana i proteina, i ostaviće vas gladne. Uz to, dresing koji dobijate uz njih je prepun kalorija, ali ne i nutritijenata. Najpametnije bi bilo da zato nosite svoju salatu, koja će se sastojati od dosta proteina, a umjesto kaloričnog dresinga izaberite mješavinu maslinovog ulja i sirćeta.

Čips

Prepun je soli i hemikalija, a odmah po završenoj kesici osjetićete nevjerovatnu glad. Zato je bolje da se držite orašastih plodova ili suvog voća kao zamjene za ovu nezdravu grickalicu.

Sendviči

Mnogi sendvič smatraju idealnim obrokom, a to ne može biti dalje od istine, naročito ako je hljeb bijeli, sa majonezom i nešto sitno tunjevine ili piletine. Ako već ne želite da se odreknete sendviča, birajte zdraviju opciju, sa hljebom od cijelih zrna žitarica, i mnogo piletine unutra.

Peciva

Najčešći izbor većine nas za doručak – i nikad nam ih nije dosta! Sva ta peciva od bijelog tijesta nam donose samo prazne kalorije, šećere i ugljene hidrate. Ako već morate da zađete u pekaru, odlučite se za proizvode od brašna sa cijelim žitaricama.

Alkohol

Što se alkohola tiče, najpreporučljivije je crno vino koje ima malo šećera, a dosta flavonoida, a uz to je i dobro za srce. Od piva i koktela ćete morati da se pozdravite ukoliko ne želite pivski stomak i ogroman apetit.

Ostavi komentar