Klub dobrovoljnih davalaca krvi Pivare „Trebjesa“ organizovao je danas akciju davanja krvi, u kojoj je u Zavodu za transfuziju Nikšić prikupljeno 65 jedinica ove dragocjene tečnosti.

Jednim doniranjem krvi svaki donor može spasiti i do tri života, a predsjednik Kluba Ranko Jakšić kaže da ne postoji bolji razlog da neko postane dobrovoljni davalac krvi.

“Procenat rezervi krvi koje se obezbjeđuju iz dobrovoljnog davalaštva u Crnoj Gori i dalje nije na nivou preporučenom od zdravstvenih institucija. S druge strane, nedostatak krvi može postati problem svakog od nas pojedinačno i zato je važno da imamo što više klubova, što više akcija i privučemo nove članove. Raduje me što sve više kompanija prepoznaje davalaštvo krvi kao važnu aktivnost, jer tako zajednički dajemo veliki doprinos stabilnim rezervama krvi u našim transfuzijama“, rekao je on.

Klub dobrovoljnih davalaca krvi Pivare „Trebjesa“ formiran je 2010. godine. Okuplja četvrtinu zaposlenih ove kompanije, a do sada su donirali preko 700 jedinica krvi.

Klub organizuje dvije akcije davanja krvi godišnje – jednu u proljeće, a drugu uoči Dana kompanije, u oktobru.

Pored toga, članovi Kluba odazivaju se i akcijama drugih klubova dobrovoljnih davalaca krvi iz Nikšića

Ostavi komentar