Ako imate česte migrene, zbog čega stalno posežete za tabletama, vrijeme je da potražite alternativno riješenje. Promijenite način ishrane i uvrstite u jelovnik namirnice koje mogu da vam ublaže jake glavobolje.

Počnite da jedete avokado koji je veoma bogat antioksidansima. Redovnim konzumiranjem ovog tropskog voća umirićete migrenu na duže vrijeme. Protiv jakih glavobolja djelotvorne su i smokve, ali i losos koji sadrži omega 3 masne kiseline i vitamin B2.

Sprečava taloženje trombocita koji je odgovoran za česte migrene, smanjuje upalu, a u borbi protiv migrene pomaže i slatki krompir. Dehidratacija je jedan od glavnih uzroka glavobolje.

Najbolji lijek protiv toga je da se pije što više tečnosti i konzumiraju namirnice poput lubenice, šargarepe, krastavaca i celera. Prema istraživanjima, protiv migrene efikasno djeluje i jogurt koji se svakodnevno preporučuje u ishrani. i jogurt koji se svakodnevno preporučuje u ishrani. Kada vas jako zaboli glava može da vam pomogne i limun. Popijte limunadu sa dvije kašičice soli i uvjerićete se da je riječ o čarobnom napitku.

Ostavi komentar