Medicinska direktorka Kliničkog centra od juče je dr Snežana Raspopović, dosadašnja načelnica Klinike za ginekologiju i akušerstvo, na čelo Centra za nauku postavljen je dosadašnji načelnik Odjeljenja za patologiju dr Filip Vukmirović, a Urgentnim centrom će rukovoditi ortoped dr Nermin Abdić – saznaje Pobjeda.

Ovu odluku juče je donijela nova direktorka Kliničkog centra Zorica Kovačević, koja je na tu funkciju imenovana na prošloj sjednici Vlade.

Nove kadrovske promjene, kako je kazao izvor Pobjede iz Kliničkog, moguće su u narednih mjesec do dva. Kovačević je, kako saznaje ovaj list, načelnike klinika i glavne sestre za sada ostavila na funkcijama i oni će biti na „probnom radu“, a poslije novogodišnjih praznika, najkasnije do početka februara, donijeće konačnu odluku ko će od njih zadržati poziciju, a ko će biti smijenjen.

Pobjeda saznaje da je Kovačević za ponedjeljak zakazala sastanak sa direktorima klinika, kako bi se detaljnije upoznala sa situacijom, a sa glavnim sestrama će se sastati u utorak. Među prioritetima i Zorice Kovačević biće smanjenje liste čekanja.

Dopunski rad koji je uveo bivši direktor dr Ranko Lazović ostaće na snazi, a kao novina se pominje uvođenje druge smjene. Izvor ovog lista kaže da će rad u drugoj smjeni, odnosno u popodnevnim satima, biti ponuđen hirurzima koji su do sada operisali samo tokom prve smjene. Na taj način, Kovačević očekuje da će smanjiti liste čekanja za hirurške intervencije, poput čekanja na operacije dojki ili štitaste žlijezde.

Rad u drugoj smjeni, biće ljekarima adekvatno plaćen. Pobjedin izvor kaže da će sljedeće sedmice Kovačević posebnu pažnju posvetiti Klinici za oftalmologiju. Za dijagnostičku ili operativnu proceduru na ovoj Klinici sada čeka čak 347 pacijenata.

Rješavanje višegodišnjeg problema sa kojima se suočava Klinički centar, a koji se odnosi na nedostatak bolničkih kreveta i operacionih sala, takođe će biti na listi prioriteta nove direktorke. Izvor ovog lista kaže da je ona već zadužila osobu koje će obaviti razgovor sa menadžmentom bolnica iz ostalih crnogorskih opština koje nemaju problem sa smještajnim kapacitetima, kako bi primili pacijente iz Kliničkog centra. To se, prije svega, odnosi na teške pacijente koji su smješteni na Odjeljenju intenzivne njege duže vrijeme.

Ostavi komentar