Klinički centri Crne Gore i Srbije imaju veoma dobru saradnju koja će se u narednom periodu intenzivirati i dodatno unapređivati, prije svega, kroz stručnu razmjenu kadrova, ocijenjeno je na sastanku direktora ove dvije zdravstvene ustanove Jevta Erakovića i Milike Ašanina.

Eraković je kazao da su aktivnosti Kliničkog centra Crne Gore usmjerene na unapređenje prostornih i tehnoloških uslova i podizanja kvaliteta pružanja zdravstvenih usluga građanima.

Cilj je, kako je naveo, da Klinički centar Crne Gore u narednom periodu usvajanjem i primjenom novih znanja u KCCG izvodi najsavremenije i najzahtjevnije hirurške zahvate i terapijske procedure, što nas svrstava u grupu referentnih ustanova, koje su osposobljene da zdravstvene usluge pružaju, ne samo crnogorskim osiguranicima, već i pacijentima iz okruženja i šire.

U tom smislu, kako je naveo, od velikog značaja je saradnja sa Kliničkim centrom Srbije, najvećom i najreferentnijom zdravstvenom ustanovom u Srbiji, čiji ljekari posjeduju vrhunsko medicinsko znanje i izuzetne stručne potencijale.

Ašanin je istakao da u Kliničkom centru Srbije radi visoko stručan kadar, koji će kroz saradnju sa kolegama iz Kliničkog centra Crne Gore, svoje znanje prenositi i primjenjivati u najvećoj crnogorskoj zdravstvenoj ustanovi, u interesu građana.

Direktori kliničkih centara dvije zemlje, dogovorili su realizaciju zajedničkih projekata u oblasti uspostavljanja kontrole kvaliteta u svim segmentima Kliničkog centra, izrade protokola i razmjene stručnih kadrova.

Dogovorena je i zvanična posjeta delegacije Kliničkog centra Srbije Kliničkom centru Crne Gore.

Ostavi komentar